Nieuw Sociaal
Enthousiaste reacties inwoners tijdens campagnedag

Het is zaterdag 5 maart. Met nog anderhalve week te gaan tot de gemeenteraadsverkiezingen heeft Nieuw Sociaal een volgende campagnedag gepland. Deze zaterdag delen we soep in Bolsward en delen we flyers in Makkum. Maar de eerste actie is een samenkomst met alle andere politieke partijen in Súdwest-Fryslân: het ondertekenen van het manifest ‘Geen Haat op Straat‘ in Sneek.

Geen Haat op Straat

Nieuw SociaalHet was zelfs landelijk nieuws.
In heel Súdwest-Fryslân zijn verkiezingsborden gestolen, gesloopt, beklad en beplakt. Dat vinden wij bij Nieuw Sociaal verwerpelijk. Niet alleen zegt dit gedrag ons iets over de verharding in de maatschappij, het zegt ons ook iets over een gebrek aan vertrouwen. Nieuw Sociaal heeft het herstel van dat vertrouwen en het vernieuwen van de bestuurscultuur als fundament onder haar bestaan. Nieuw Sociaal wil die verbinding tussen overheid, politiek en de burger herstellen.
Het diskwalificeren van de ander, het frustreren van campagnes en het monddood maken van partijen met een andere mening past daar niet bij. Mensen moeten praten met elkaar. En Nieuw Sociaal wil ook heel graag luisteren, naar iedereen.

Soep in Bolsward

Nieuw SociaalNa de start in Sneek op naar Bolsward. Daar deelde Nieuw Sociaal een gratis ‘bakkie sop’ uit op de Appelmarkt. Met het manifest in Sneek nog in het achterhoofd voelde het alsof wij in een warm bad stapten. Hier helemaal geen negativiteit, geen boze burgers of vijandigheid. In tegendeel. Het delen van soep om een uur of één in de middag was wellicht niet helemaal goed getimed, maar de reacties van de meeste mensen op de boodschap van Nieuw Sociaal was zeer positief! Tot onze vreugde blijken nog altijd heel veel inwoners van onze gemeente politiek betrokken te zijn en nieuwsgierig naar waar Nieuw Sociaal voor staat.
Dat de zon ook nog eens volop scheen was als de kers op een taart.

Pieter Omtzigt

Dat Nieuw Sociaal het gedachtegoed van Pieter Omtzigt als basis heeft spreekt heel veel mensen aan. De vertaling van de aanbevelingen in het boek van Pieter Omtzigt ‘Een nieuw sociaal contract’ naar het verkiezingsprogramma van Nieuw Sociaal wordt door veel mensen goed begrepen en zeer gewaardeerd.

Flyeren in Makkum

Ook in Makkum scheen de zon. Veel mensen beginnen weer voorzichtig aan de tuin, waardoor een praatje snel gemaakt is. Het was hartverwarmend om te zien dat heel veel ouders, vaak met kinderen, een soort garageverkoop in de voortuin hadden georganiseerd om de slachtoffers van het geweld in de Oekraïne te ondersteunen. Het geweld in de Oekraine, staat in schril contrast met de vrijheid die wij hier voelen op deze zonnige zaterdag.
Steeds meer mensen blijken van Nieuw Sociaal gehoord te hebben. Aan de andere kant werd het ons ook weer duidelijk hoe enorm groot Súdwest-Fryslân in oppervlakte is. Het is niet alleen ene enorme uitdaging om in alle kernen de boodschap van Nieuw Sociaal over het voetlicht te brengen, Nieuw Sociaal heeft als missie om ook na de verkiezingen met alle inwoners van Súdwest-Fryslân in gesprek te blijven. En die uitdaging gaan we graag aan!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *