Keek op de week 2

Deze week is, na de feestdagen en de jaarwisseling, een groot deel van Nederland weer in beweging gekomen. De start van 2023 met nieuwjaarrecepties van bedrijven, overheden en andere instellingen. Een goed traditie om vooruit te kijken.

Zo heeft ook de gemeente op een eigen manier een nieuwjaarsreceptie georganiseerd. Dit door in een tour langs de zes steden te gaan die de gemeente rijk is. De trend bij de bijeenkomsten is onzekerheid. Onzekerheid over onze welvaart, onze vrijheden en op welke manier doet iedereen mee om de veranderingen die aan de gang zijn bij te kunnen houden. De oorlog in Oekraïne laat zien hoe kwetsbaar wij zijn, hoe afhankelijk we zijn van andere landen wanneer het gaat om techniek, voedsel en vooral energie. Energie is een eerste behoefte voor alle mensen. De energieschaarste waar wij mee te maken hebben laat zien dat in de toekomst kijken niet zo makkelijk is. De tijd haalt ons allemaal in door de initiatieven die komen uit de samenleving. De aanschaf van zonnepanelen, warmtepompen en andere besparende zaken zorgt voor een overbelast energienet. Het gevolg, problemen bij de aanleg van bedrijventerreinen en woonwijken omdat energielevering onzeker is. Het is heel moeilijk om uit te leggen dat energieschaarste aan de orde is. De windmolens die onze gemeente rijk is, de zonnepanelen op de vele daken, de kleine windmolens bij boerderijen hoezo schaarste? Moeten we nu een stap terugzetten om eerst de infrastructuur van het huidige energielevering systeem op orde te brengen? De ontwikkeling van nieuwe energievormen gaat snel. Het is moeilijk om nu in te zetten op een bepaald systeem voor de toekomst. De overheid en dus de gemeente moet inspelen op de kansen en zich flexibel opstellen. Dit moet zij doen door de belangen van de inwoners de burgers voorop te zetten bij alle besluitvorming. Het belang van energiebedrijven enz. moet ook hier op gericht zijn.

Energie is de basis van ons bestaan. Energie krijgen we van allemaal verschillende dingen die het leven mooi en aangenaam kunnen maken. Energie is het optimisme van mensen die nadenken hoe verder na de oorlog? Energie krijgen wij van elkaar in relaties de liefde en uit de eigen omgeving. Energie stralen wij uit in de omgang met elkaar en met anderen. Energie willen we geven binnen de politiek in de gemeente omdat: jij staat centraal bij Nieuw Sociaal

De beste wensen voor alle mensen voor 2023

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *