Keek op de week 8

De week van de campagnestart voor de verkiezingen op 15 maart voor provincie en waterschappen. De week van de uitkomst van de Enquête over de gaswinning in Groningen en de negatieve gevolgen hiervan. De week van 1 jaar oorlog Rusland Oekraïne waar geen einde op korte termijn mogelijk lijkt. Dit zijn enkele onderwerpen die de aandacht krijgen in de media. Dit zijn grote onderwerpen die door mensen worden ontwikkeld en daarmee ook door mensen in stand worden gehouden. Het gaat altijd om mensen. Wij mensen zorgen zelf voor aandacht en nieuws. Wij mensen zorgen zelf voor oorlog en ellende. Wij mensen willen zelf verkiezingen om de democratie haar werk te kunnen laten doen. Wij mensen zetten in op de waarden, de democratie, van het vrije westen. Waarden die het meer dan waard zijn voor ons als mensen, om te verdedigen en ons hier volledig voor in te zetten.

Dat verdedigen van de democratie, de vrijheid van denken en doen, is in een democratie zelf ook hard nodig. Wanneer wij kijken naar ons eigen Nederland zien wij dat de ontevredenheid in de samenleving toeneemt. Mensen voelen zich niet gehoord wanneer het gaat om onderwerpen die zij belangrijk vinden. De tweedeling maakt dat mensen niet mee kunnen doen aan de basisvoorwaarden waar de democratie voor staat. De oorzaak van deze ontevredenheid laat zich zien in het aantal partijen dat mee gaat doen aan de Provinciale staten en Waterschapsverkiezingen op 15 maart!

Nieuw Sociaal is ontstaan omdat de democratische manier van besturen en het maken van beleid door gemeente, provincie en landelijke overheid, niet past in de realiteit waar mensen iedere dag mee te maken hebben. Politieke partijen zeggen in verkiezingstijd dat we moeten veranderen, dichter bij de mensen, eenvoudiger maken van wet en regelgeving, luisteren naar de inwoners enz. Na de verkiezingen blijkt dat er niets verandert, waardoor de kiezer zich niet gehoord voelt en daarmee het vertrouwen in de politiek kwijt raakt. Deze vorm van niet gehoord worden als burger is de bedreiging voor de democratie in Nederland en heel Europa.

Nieuw Sociaal wil van onderop, dus vanuit de lokale politiek dat veranderingen die nodig zijn wel worden gehaald en uitgevoerd. In de gemeente beginnen met het veranderen van lastige en onwerkbare wet en regelgeving is de start om dit door te voeren naar andere overheden als provincie en Den Haag. Noem de woningbouw op het platteland, de huidige wet en regelgeving blokkeert initiatieven die er zijn in de dorpen en wijken. De sociale werkvoorziening, ongeveer 50 mensen die op een wachtlijst staan, thuis zitten en daardoor niet volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving. Wat is de oorzaak, dat er schoolontbijt op basisscholen nodig is?

We weten niet wat de reden is dat dit nodig is, we doen dit maar om een pleister te plakken, maar we lossen niets op. De gemeente kent haar inwoners. Hebben allerlei vormen van hulp en ondersteuning ingericht om mensen te helpen en de oorzaak van hun zorgen en problemen op te lossen. Door een lokale aanpak van deze zorgen en problemen kan dit opgelost worden is de overtuiging van Nieuw Sociaal. Het gaat om het welzijn van mensen, mensen die allemaal anders zijn en heel goed zelf weten wat nodig is om goed te kunnen leven waarbij ieder volledig kan meedoen in de democratie, de samenleving waarin wij samen mogen wonen, leven en werken. Daarom, Jij staat centraal bij Nieuw Sociaal.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *