Laatste raadsvergadering voor de verkiezingen

Donderdag 3 maart 2022 was de laatste Raadsvergadering van de huidige gemeenteraad, voor de verkiezingen van 16 maart. NIEUW SOCIAAL heeft enkele zaken alvast duidelijk gemaakt die zij na de verkiezingen zeker willen oplossen.

Windmolens Ny Hiddum

De gemeente SWF gaat samen met het Wetterskip windmolens exploiteren bij Ny Hiddum Houw, Kop Afsluitdijk.
Hier wordt een jaarlijkse opbrengst verwacht van ongeveer € 400.000, -.  NIEUW SOCIAAL heeft door het indienen van een motie door Pieter Klaas de Vries geprobeerd een deel van de opbrengst te besteden aan het oplossen van de verkeersproblemen in Offingawier. Daarnaast heeft Johan Steenbeek aandacht gevraagd voor een onderwijsvoorziening voor meervoudig beperkte kinderen in Sneek.

Terrassenbeleid

De vraag van NIEUW SOCIAAL over het terrassenbeleid is door het college duidelijk beantwoord, de terrassen mogen tot 1 november blijven zoals deze nu zijn ingericht. Eindelijk duidelijkheid voor de horeca en zeker ook voor alle andere ondernemers.

Gymzaal Symon Havinga school

Het openblijven van de Gymzaal bij de Symon Havinga school is mede dankzij Johan Steenbeek gelukt. Er is snel onderhoud nodig om het gebouw weer optimaal voor de sport te kunnen gebruiken. NIEUW SOCIAAL heeft hier terecht aandacht voor gevraagd via een ingediende motie.

Opheffen Hus en Hiem

Een ander onderwerp waar NIEUW SOCIAAL na de verkiezingen aandacht voor vraagt is het opheffen van de adviescommissie Hus en Hiem. Het raadsvoorstel deze avond, om nieuwe leden voor deze adviescommissie te benoemen, hier hebben tegengestemd omdat deze gemeenschappelijke regeling niet functioneert en heel frustreert, kijk naar het Flexaterrein in Sneek.

Afscheid van de raad

De vergadering op 3 maart was ook vooral bijzonder voor die leden die niet meer op een kandidatenlijst staan en stoppen met het Raadswerk.
Ook voor een wethouder kan deze vergadering een afscheid betekenen wanneer haar of zijn partij niet terugkomt in het college van B&W.

Op naar de verkiezingen van 16 maart.
Jij staat centraal bij NIEUW SOCIAAL!
Stem daarom 16 maart op NIEUW SOCIAAL.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *