Jij Staat Centraal Voor Nieuw Sociaal!

Dat is geen loze belofte, dat is een afspraak die wij graag met de mensen uit Súdwest-Fryslân maken. Dat betekent ook dat Nieuw Sociaal heel graag naar de ideeën van de inwoners luistert. Om die reden heeft Nieuw Sociaal ook een ideeënbus waar u kunt lezen wat er reeds voor ideeën zijn ingebracht, maar uiteraard ook van harte bent uitgenodigd om uw eigen idee in te brengen. Om uw idee met ons te delen vult u het formulier in.

In de ideeënbus:

Voorkom lange reistijden voor een pasfoto

Ik moet mijn rijbewijs verlengen en dat kan tegenwoordig on-line. Prachtig. Maar je moet langs bij een gecertificeerd fotograaf die blijkbaar de foto’s direct in kan dienen bij het CBR. Ik dus naar de fotograaf in ons dorp. Die blijkt het niet te kunnen. Want dan moeten ze maandelijks een bedrag betalen en dat kan niet uit. Kortom. Ik moet toch 30 km. rijden naar Sneek; of naar Leeuwarden. Zo werkt dat online aanvragen voor ons in de uithoeken van de gemeente natuurlijk niet. Kan de gemeente niet zorgen dat we op veel meer plekken die foto’s kunt laten maken? Bijvoorbeeld door een foto-bus te laten rijden. Of de fotograaf in ons dorp financieel te steunen?
(Fam Venema)

Voorkom langere reistijden

In Bolsward is het busstation verbouwd en rijden de bussen een andere route. Ineens zitten mijn kinderen per reis een kwartier langer in de bus naar Sneek. Vijftig minuten per ritje. Terwijl ze toch gewoon naar school moeten. Als dit aan de provincie ligt dan moet de gemeente daar maar eens gaan protesteren. Of zelf vervoer gaan regelen.
(Fam. Venema)

Gebruik lokale ideeën om betaalbare woningen te realiseren

Onze kinderen willen graag in het dorp blijven wonen. Lijkt ons ook leuk. Zeker als er kleinkinderen zouden komen. Er zijn best wel mensen met ideeën over betaalbare huizen in het dorp. Maar ik zie nu nieuwbouwwoningen gebouwd worden en die echt superduur zijn. Ik zie ook dat de projectontwikkelaars helemaal niet uit Fryslan komen. Wij willen dat de gemeente ervoor zorgt dat er betaalbare woningen gaan komen voor onze kinderen met de plannen van de mensen uit het dorp.
(Rob Goedhart)

Gemeente, erken dat de gemeente veel te groot is voor een 25 km grens op vervoer naar het ziekenhuis

Ik ben een senior en moet regelmatig naar het ziekenhuis in Sneek. Ik hoor van mijn leeftijdgenoten elders in het land dat je dan via de gemeente vervoer kan regelen. Maar ik krijg dat vervoer niet, want ik woon op meer dan 25 kilometer van Sneek af. ‘Die 25 km is de maximale afstand’ krijg ik van de ambtenaar te horen. Dus als ik 5 kilometer dichterbij had gewoond dan had ik dat vervoer wel gehad. Daar moet de gemeente wat aan doen, vind ik.

Ook een goed idee? Laat het ons weten en vul onderstaand formulier in:

Beschrijf hier kort jouw idee in maximaal 150 woorden