Ombudsman in Sneek

Op dinsdag 7 juni is de landelijke Ombudsman op bezoek geweest in de gemeente. Tijdens dit bezoek konden inwoners langskomen met vragen en opmerkingen over zaken die niet goed lopen tussen de burger en de overheid. Er is veel gebruik gemaakt van deze gelegenheid door inwoners.

De vragen zijn heel verschillend en vooral over onbegrip en miscommunicatie tussen de burger en de overheid/gemeente. Vooral het niet begrijpen van brieven en mails, die de overheid stuurt naar de inwoners is een lastig probleem. Het gaat dan o.a. over uitkeringen, toeslagen, subsidieregelingen voor ondernemers en instellingen. De ombudsman gaat de uitkomst van dit bezoek in kaart brengen en gaat dit delen met de gemeente.

De landelijke Ombudsman is van en voor iedereen. De gemeente ondersteunt de inrichting van de Ombudsmanfunctie, als lid van de VNG. Als gemeente kunnen wij op ieder moment vragen stellen aan de nationale Ombudsman de heer Van Zutphen. Ook iedere inwoner kan een beroep doen op de Nationale Ombudsman wanneer er problemen dreigen tussen de burger en de gemeente.

Nieuw Sociaal heeft in het najaar een afspraak met de Nationale Ombudsman om te bekijken op welke manier de Ombudsman op een praktische manier kan worden ingezet in de gemeente wanneer dit nodig blijkt te zijn. Als partij zouden we graag zien dat inwoners op een laagdrempelige manier gebruik kunnen van de Ombudsman door een onafhankelijke persoon binnen de gemeente.

Omdat, Jij staat centraal bij NIEUW SOCIAAL.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *