Wie is Wietske Reitsma -Stoffelsma?

Ik ben Wietske Reitsma-Stoffelsma, 58 jaar, gehuwd en moeder van twee kinderen van 34 en 33 jaar, die inmiddels het ouderlijk huis hebben verlaten.
Sinds mijn huwelijk woon ik in Heeg. Onze achtertuin grenst aan de boomgaard van het Heempark. Een heerlijke plek. Ik ben opgegroeid op Smallebrugge, één van de kleinste kernen van onze gemeente, met enkel boerderijen.
Ik werk op het kantoor van Loonbedrijf Wytze Kramer en Garage Wilco Kalsbeek, beiden te Nijland. Betrokkenheid vind ik belangrijk en het af en toe bijspringen op de werkvloer van het Loonbedrijf is mijn agrarische passie. Ook ben ik mentor en bewindvoerder van onze dochter met het Down Syndroom.

Waarom Nieuw Sociaal?

Van hard en moeten naar hart en moed.

Wat moet er echt anders?

De boeren zijn over de hele wereld de basis van de voedselketen. Zij zijn altijd meegegaan in de veranderingen van de maatschappij en hebben te maken met vele nieuwe ontwikkelingen in techniek en dierenwelzijn. Neem ze serieus en bied ze perspectief voor de lange termijn, waardoor opvolging en toekomst geen discussie is, maar een feit voor de komende generaties.