Wie is Rob Goedhart?

Ik woon in Koudum. Sinds 2011, Daarvoor 21 jaar in Dordrecht en 32 jaar in Breda gewoond.
Ik werk drie dagen in de week als beleidsadviseur voor het Friese Statenlid Theun Wiersma. Ben voorzitter van de Stichting Geldbelangen, van waaruit ik een strijd voer om banken aan consumenten teveel betaalde rente op doorlopende kredieten terug te laten betalen. Verder actief in de Centrium Commissie, die evenementen organiseert op het mooie muziekpodium Centrium in Koudum. Sinds kort penningmeester van Oeverzwaluwen Tennis. En toetsenist bij trio Laaghangend Fruit.

Waarom Nieuw Sociaal?

Deze zin in het voorwoord van het boek ‘Een nieuw sociaal contract’ van Pieter Omtzigt sprak me aan: “De politiek is een steeds kleinere kaste geworden die steeds minder geworteld is, en onderdeel is van de maatschappij”. Ofwel: het systeem regeert. Ik heb dat een aantal keren in ons dorp ervaren met de gemeente. De menselijke maat verdwijnt. Nieuw Sociaal wil dat veranderen. En dat initiatief ondersteun ik.

Eén ding dat ik echt wil veranderen

Ik kom vanuit mijn werk veel mensen met schulden tegen. (Nog) niet problematisch – want dan worden ze meestal wel geholpen door een gemeente – maar wel zodanig dat het hen mentaal bezig houdt. En dat leidt vaak ook tot fysieke en sociale problemen. Ik zou willen dat de gemeente een speciale – duidelijk zichtbare – dienst opricht of ondersteunt, die de inwoners daarbij kan helpen. Die dan ook de inwoner, die zijn weg niet goed kan vinden in alle (vaak digitale) regelbrei, ook daarbij kan bijstaan. Volgens het Nibud maakt niet altijd iedereen gebruik van de financiële mogelijkheden, die de overheid hen biedt. Daarvoor moet er een wegwijzer zijn. Ik ken een paar mooie voorbeelden in het land, waar we in Súdwest de kunst van kunnen afkijken.