Wie is Johan Steenbeek?

Een 37-jarige vader, IJlster en zelfstandig ondernemer; In IJlst woon ik samen met mijn vriendin en drie zonen van 1,3 en 5 jaar. In het dagelijkse leven ben ik als zelfstandig ondernemer actief op verschillende terreinen. Zo bemiddel ik werkzoekenden naar nieuwe mogelijkheden op de arbeidsmarkt en beheer ik een flexlocatie voor ondernemers in Sneek. Doordat ik zelf meerdere keren werkzoekend ben geweest weet ik mij goed te verplaatsen in doelgroep en weet ik dat het erg belangrijk is om datgene te doen wat bij je aansluit. Dat is dan ook één van de redenen dat ik aangesloten ben bij Nieuw Sociaal, het geluid wat nodig is.

Waarom Nieuw Sociaal?

De verbinding en het bijbehorende vertrouwen in de overheid is vaak niet meer aanwezig. Op verschillende gebieden voelen inwoners zich niet meer gehoord en dat moet en kan echt anders , daarom Nieuw Sociaal. Teveel wordt er nu besloten door bestuurders die zich onvoldoende kunnen verplaatsen in vraagstukken. Of het nu om ondernemers, werkzoekenden, zorgvragers, belangenverengingen of sportverenigingen gaat, men voelt zich onvoldoende gehoord. Landelijk heeft dit geleid tot o.a. de toeslagenaffaire waarna Pieter Omtzigt een nieuwe beweging is gestart met zijn boek een nieuw sociaal contract’ waar wij vanuit zijn ontstaan en ons programma op hebben gebaseerd waarin, door vernieuwend te denken, streven naar een rechtvaardige, open en betrouwbare overheid.

Wat is één ding dat jij écht wil veranderen in de politiek in Súdwest?

Dat inwoners, die het nodig hebben, weer de ondersteuning krijgen van de gemeente die ze nodig hebben. Met andere woorden, dat inwoners, of het nu gaat om ondernemers of zorgvragers, zich weer gehoord voelen.