Wie is Thomas Kroon?

Mijn naam is Thomas Kroon en ik ben 24 jaar oud. Sinds 2009 woon ik in Bolsward. Hiervoor woonde ik in Lisse, in Zuid-Holland. Maar, inmiddels voel ik mij meer Fries dan “Hollands” en zou ik absoluut niet terug willen naar de randstad. En ja, ik kin ek wol yn wurdsje Frysk!
Naast dat ik actief ben voor Nieuw Sociaal, studeer ik bestuurskunde aan de Universiteit van Twente. Daarnaast werk ik voor de ondernemersvereniging in Gorredijk als event- en relatiemanager.

Waarom Nieuw Sociaal?

Nieuw Sociaal is voor mij een partij die streeft naar een rechtvaardige, open en betrouwbare overheid. Het is een partij die maatschappelijke problemen praktisch wil aanpakken op een realistische manier. Het rechtvaardige, open en betrouwbare wat nu mist binnen de overheid heeft Pieter Omtzigt feilloos beschreven in zijn boek, “Een nieuw sociaal contract”. Nieuw Sociaal wil aan de slag met deze uitgangspunten. Wij willen aan de slag met deze uitgangspunten!

Wat is één ding dat jij écht wil veranderen in de politiek in Súdwest?

Wat ik wil veranderen is dat er een daadkrachtige overheid komt op het gebied van woningbouw. Daarbij hoort niet een overheid die zegt “het belangrijk te vinden”, en vervolgens jaren op zich laat wachten tot de eerste paal in de grond staat, maar een overheid die er écht iets mee doet. Zo hebben we in Súdwest-Fryslân extreem weinig alternatieve woonvormen, die wel mogelijk zijn. Het plaatsen van tiny houses voor oud en jong zou daarom voor mij iets zijn dat ik écht graag wil veranderen in de politiek in Súdwest-Fryslân.