Wie is Jacoline Engelmoer?

jacoline engelmoerJacoline Engelmoer-Leeuwen, 50 jaar oud, woonachtig en geboren in Sneek en ondernemer in Bolsward en Sneek.

Als inwoner van SudWest, als ondernemer in de Retail en Toeristische branche, als moeder van 3 opgroeiende pubers, ook vaak als toerist in eigen gemeente, voel ik een enorme betrokkenheid bij de gemeente en bij jullie. Niks doen is geen optie, dus handen uit de mouwen en we gaan ervoor!

Als dochter van HORECA ondernemers Annie en Kees Leeuwen heb ik mijn jeugd doorgebracht in het mooie Sneek. Na een aantal omzwervingen door studie en banen ben ik in 2006 weer neergestreken in Sneek. In mijn vrije tijd maak ik veel gebruik van diverse voorzieningen in onze gemeente, zoals hockey, cultuur, fietsen en wandelen . Mijn maatschappelijke betrokkenheid vind ik oa als lid van Zonta Friesland. Deze groep dames houdt zich bezig met het ondersteunen van vrouwen die het minder of zelfs heel moeilijk hebben en nemen we jaarlijks deel aan Orange the World. Daarmee kleuren jaarlijks internationaal vele gebouwen oranje om aandacht te vragen voor het geweld tegen vrouwen! Meer en meer het besef dat dit onderwerp heel veel aandacht nodig heeft om zaken te veranderen!

Waarom Nieuw Sociaal?

Sinds een paar maanden actief betrokken bij de partij Nieuw Sociaal. Nieuw Sociaal is een betrokken partij, welke wil luisteren naar wat er speelt en er voor zorgt dat dit ook meegenomen wordt in de standpunten en keuzes. Daarnaast is de inhoud belangrijk voor mij als inwoner en ondernemer. Als ondernemer, opvoeder en inwoner heb ik, net als jullie allemaal, te maken met zaken welke geregeld worden bij de gemeente of zaken die geregeld moeten worden door de gemeente. Dit gaat niet altijd soepel, is onduidelijk en nog veelal (te) traag (of met wachtlijsten). Niks doen is geen optie! Dus handen uit de mouwen en gaan!

Wat is één ding dat jij écht wil veranderen in de politiek in Súdwest?

Dat we niet zozeer meer kijken naar links en rechts maar wat er nodig is om onze kinderen toekomst te geven. Onderwerpen zoals klimaat en woningnood. Hoe aantrekkelijk is onze gemeente voor onze jongeren/jonge gezinnen en wat kunnen we er aan doen om dit zo te organiseren dat we respect hebben en houden voor de ouderen/senioren in de gemeente. Voor ouderen is het van belang dat ze zelf hun (vertrouwde) zorgaanbieder uit de buurt kunnen kiezen en niet een onbekende ergens van buiten de gemeente/provincie. In onze gemeente zijn we er voor iedereen.

Als ondernemer is het van belang dat de gemeente denkt in mogelijkheden en oplossingen. Dat vergunningsprocessen eenvoudig en transparant zijn en dat de gemeente ook goed kijkt welke vergunningen overbodig zijn of soepeler kunnen worden gemaakt.