Wie is Liesbeth de Jong?

Ik ben geboren en getogen in Achlum, maar woon nu al bijna 14 jaar in het mooie Kubaard.
Naast het feit dat we een groot gezin hebben, run ik samen met mijn man ons loonbedrijf. Ik doe hier voornamelijk de administratie. Verder hebben we een melkgeitenbedrijf. Op dit moment hebben we 150 jonge geiten die begin maart voor de eerste keer gaan af lammeren. Zodra ze gelammerd hebben kunnen we deze geiten gaan melken.
Op onze tweede locatie melken we sinds een aantal weken Jersey koeien.
Kortom: Genieten van ons gezin en het boerenleven!

Waarom Nieuw Sociaal?

De afstand tussen de politiek en de inwoners van onze mooie gemeente is te groot. De verbinding en het vertrouwen in de politiek is bij heel veel mensen weg. Nieuw Sociaal vindt dat dit anders moet. Dit ben ik volkomen met ze eens. Vandaar dat ik mij heel graag aansluit bij deze mooie partij. Ons motto is: Jij staat centraal voor nieuw sociaal. En dit is precies hoe het hoort te zijn!

Wat kan er volgens jou echt anders in de politiek in Súdwest?

Binnen de samenleving moeten jongeren een goede start krijgen. De jongeren zijn de toekomst. Sport en cultuur moeten nog meer gestimuleerd worden. Mogelijkheden om iets te organiseren moet makkelijker worden. Daarnaast moeten ondernemers actief betrokken worden bij het proces in hun vergunningsaanvragen. Er moet een open communicatie zijn tussen aanvrager en gemeente.