Nummer 6 van lijst Nieuw Sociaal: Arno Wip

Wie is Arno Wip?

Arno WipIk ben geboren in Den Helder, woonde in Amsterdam, Haarlem en Alkmaar. Kwam in 2002 naar Friesland. Al bijna 25 jaar getrouwd met Marianne, samen hebben wij drie kinderen, Nadat de kinderen volwassen en zelfstandig werden verhuisden Marianne en ik van Burgwerd naar Bolsward. Daar wonen wij aan de Rijkstraat, met uitzicht op het prachtig verbouwde Raadhuis. Ik ben opgeleid tot Psychiatrisch Verpleegkundige maar was ook ondernemer in de ICT. Momenteel werk ik voor de Reclassering Nederland.
Als wij niet aan het werk zijn varen wij met onze zeilboot op de Friese meren, het IJsselmeer en de Waddenzee.

Waarom Nieuw Sociaal?

Het moet anders. Voor mij is de afstand tussen burger en politiek, veroorzaakt door teleurstelling en beschadigd vertrouwen één van de grote oorzaken van polarisering. Polarisering die nog eens wordt aangemoedigd door populistische partijen en politici. Dat vind ik een hele slechte ontwikkeling. Nieuw Sociaal wil die verbinding met de burger herstellen. Daar zet ik mij heel graag voor in. Mensen die tegenover elkaar staan krijgen namelijk niets gedaan.

Wat kan echt anders?

Verantwoordelijkheid nemen en verantwoordelijkheid dragen. Ophouden met al die kostbare advies- en onderzoeksbureaus die in de regel het resultaat leveren dat de opdrachtgever wenst. Meer zelf onderzoeken, samen nadenken, over- en afwegen en verantwoordelijkheid nemen.
En vooral meer en directer luisteren naar de inwoners. Ophouden met denken in modellen. Gemiddelde mensen bestaan namelijk niet.